Бабусині страви: "Морквяний суп-пюре"

Бабусині страви: "Морквяний суп-пюре"

Інгредієнти:

  • морква - 2 шт
  • рис - 3 ст. ложки
  • жовток - 1 шт
  • сметана або вершки - 1 ст. ложка
  • молоко - 5 ст. ложок
  • вершкове масло - 1 ч. ложка
  • зелень та сіль - за смаком

  • Спосіб приготування:

    Моркву почистити, помити, дрібно нарізати і залити двома склянками гарячої води. Рис перебрати, промити і додати до моркви. Варити на невеликому вогні при слабкому кипінні 35-40 хвилин (рис повинен цілком розваритися).

    Варену масу перетерти через сито, залити гарячою кип’яченою водою до бажаної консистенції, посолити, довести до кипіння і зняти з вогню.

    Коли суп трохи охолоне, потрібно заправити його жовтком, збитим з молоком, покласти вершкове масло, полити сметаною чи вершками і посипати зеленню.