Бабусині страви: Морозиво “Бейліс”

Бабусині страви: Морозиво “Бейліс”

Морозиво "Бейліс" - надзвичайно смачний та освіжаючий літній десерт. Якщо ви любите морозиво, то цей рецепт саме для вас!

  • Інгредієнти:
    яєчні жовтки: 6 шт.
    молоко: 1 склянка
    жирні вершки: 2 склянки
    цукор: 2/3 склянки
    сіль: дрібка
    мускатний горіх: дрібка
    лікер "Бейліс": 5 ст. ложок

  • Спосіб приготування:
    Молоко, сіль і цукор змішати в каструлі і поставити на вогонь (до розчинення цукру).
    Жовтки збити до білого кольору. Не припиняючи збивання, додати до них тепле молоко.
    Перелити молочно-яєчну суміш назад в каструлю і поставити на слабкий вогонь. Помішувати, варити до загустіння, зняти з плити.
    У велику миску викласти вершки і встановити зверху сито. Влити через сито в вершки яєчно-молочну масу, перемішати. Додати мускатний горіх і лікер, добре перемішати. Добре остудити і поставити в морозилку на годину. Через годину дістати і збити. Повторювати збивання кожні 1,5-2 години, 4-5 разів. Залишити в морозилці на 12 годин. Перед подачею прикрасити на власний розсуд.