Бабусині страви: "Морозиво “Лате"

Бабусині страви: "Морозиво “Лате"

Вишуканий десерт ідеально підійде для святкового столу.

  • Інгредієнти:
    яйця: 3 шт.
    вершки 35%: 600 мл
    цукор: 90 г.
    кава свіжозварена: 70 мл
    ванільний цукор: 1 пакетик
    какао-порошок за смаком

  • Спосіб приготування:
    Збити яйця з цукром і кавою в каструлі. Поставити її на невеликий вогонь, краще на водяну баню, на 10-15хвилин. Не допускати закипання крему, інакше яйця згорнуться.
    Остудити, поставивши каструлю в крижану воду. При цьому помішувати весь час.
    Збити 400 мл вершків до густоти, вмішати в крем.
    Заповнити кремом склянки (знадобиться 6 штук), придатні для заморожування, на дві третини. Накрити кришками чи харчовою плівкою і поставити в морозильник приблизно на 3-4 години.
    Решту вершків збити з ванільним цукром, розкласти по склянках поверх кавового крему. Повернути склянки з морозивом в морозильну камеру ще на годину. При подачі присипати какао, можна прикрасити зернятками кави.