Бабусині страви: "Морозиво в апельсині"

Бабусині страви: "Морозиво в апельсині"

Інгредієнти:

  • 2 порції вершкового морозива або пломбіру в стаканчиках
  • 1 хороший великий апельсин
  • 2 столові ложки будь-яких подрібнених горіхів або тертих шоколадних цукерок

  • Спосіб приготування:

    Апельсини ретельно вимийте гарячою водою, витріть насухо, потім розріжте поперек.
    З кожної половинки акуратно вийміть їстівну частину, якщо є зернятка - обов'язково видаліть.
    М'якоть акуратно наріжте гострим ножем, намагаючись якомога менше вичавлювати сік.
    В морозиво покладіть нарізану м'якоть, додайте подрібнені горіхи або натерті цукерки.
    Все перемішайте і викладіть ложкою отриману масу в половинки апельсинів.
    Зверху полийте соком, що виділився при нарізуванні апельсинів, добре прикрасьте стружкою з апельсинової цедри (її можна скласти у вигляді сердечок).
    Поставте на 20-30 хвилин в морозилку.
    Подавайте на десерт із запаленими маленькими червоними свічками.