Інгредієнти:
коржі тартільяс:
3 склянки борошна / приблизно 500 гр. /
2 ст.л.розпушувач
1 ч.л.солі.
2.5 ст.л. рослинної олії
1 стакан холодної води
1стакан = 200мл.
Спосіб приготування:
М'ясо змастити гірчицею, нашпигувати половиною часника, посолити.
Всі інші спеції помістити на нагріту сковороду і просмажити до появи аромата 2-3 хвилини.
Помістити в блендер сік лимона, апельсина і решту часника разом зі спеціями і збити до утворення однорідної суміші.
Розподілити отриманий соус по всій поверхні м'яса і залишити маринуватися на 2-3 години при кімнатній температурі або на 24 години в холодильнику.
Промариноване м'ясо помістити в форму для запікання і запікати при 170 "2 години. Періодично перевертаючи м'ясо і поливаючи його соусом. Готове м'ясо помістити на блюдо і полити його соусом або ж помістити соус в соусницю. Таке м'ясо використовується для приготування закуски такос.
Коржі тартільяс:
Добре перемішати борошно, сіль і розпушувач, додати масло і ретельно перетерти руками до отримання крихти.
Однією рукою вливаючи воду, другою за годинниковою стрілкою замішуйте тісто. Воно виходить дуже м'яке і еластичне. Не липне до рук.
Розділити тісто на 12 рівних частин. Накрити полотенечком і дати відпочити приблизно годину.
Розкачати круглі тонкі коржі діаметром 20см.
Випікати на розігрітій сковороді по 30 секунд з кожної сторони.
Накрити рушником,так вони збережуть тепло до самої подачі до столу.
Сервірувати м'ясо з коржиками і свіжими овочами. Можна приготувати закуску такос і подати її в тартільяс.