Бабусині страви: "Ніжна свинина з коржиками тартільяс"

Бабусині страви: "Ніжна свинина з коржиками тартільяс"

Інгредієнти:

  • свинина на кісточці 1700гр.
  • гірчиця гостра 3 ст.л
  • часник 7 зубків
  • 1/2 ч.л.кольорового перцю горошок
  • 1 ч.л. орегано
  • 1/2 ч.л. кмину
  • паличка кориці 3-4 см
  • 1.5 ч.л. коріандру / насіння
  • 4 ст.л свіжого вичавленого апельсинового соку
  • 4 ст.л. - лимонного соку
  • сіль за смаком
    коржі тартільяс:
    3 склянки борошна / приблизно 500 гр. /
    2 ст.л.розпушувач
    1 ч.л.солі.
    2.5 ст.л. рослинної олії
    1 стакан холодної води
    1стакан = 200мл.

  • Спосіб приготування:

    М'ясо змастити гірчицею, нашпигувати половиною часника, посолити.
    Всі інші спеції помістити на нагріту сковороду і просмажити до появи аромата 2-3 хвилини.
    Помістити в блендер сік лимона, апельсина і решту часника разом зі спеціями і збити до утворення однорідної суміші.
    Розподілити отриманий соус по всій поверхні м'яса і залишити маринуватися на 2-3 години при кімнатній температурі або на 24 години в холодильнику.
    Промариноване м'ясо помістити в форму для запікання і запікати при 170 "2 години. Періодично перевертаючи м'ясо і поливаючи його соусом. Готове м'ясо помістити на блюдо і полити його соусом або ж помістити соус в соусницю. Таке м'ясо використовується для приготування закуски такос.
    Коржі тартільяс:
    Добре перемішати борошно, сіль і розпушувач, додати масло і ретельно перетерти руками до отримання крихти.
    Однією рукою вливаючи воду, другою за годинниковою стрілкою замішуйте тісто. Воно виходить дуже м'яке і еластичне. Не липне до рук.
    Розділити тісто на 12 рівних частин. Накрити полотенечком і дати відпочити приблизно годину.
    Розкачати круглі тонкі коржі діаметром 20см.
    Випікати на розігрітій сковороді по 30 секунд з кожної сторони.
    Накрити рушником,так вони збережуть тепло до самої подачі до столу.
    Сервірувати м'ясо з коржиками і свіжими овочами. Можна приготувати закуску такос і подати її в тартільяс.