Інгредієнти:
Спосіб приготування:
1. Духовку розігріти до 180 С.
2. Роз'ємну форму для випічки (діаметр 18 або 22 см.) злегка змастити маслом, застелити дно папером для випічки і застебнути кільце.
3. Борошно просіяти прямо у форму.
4. У невеликій мисці змішати какао, цукор, ванільний цукор, сіль і соду. Можна все додати і безпосередньо у форму відразу, навіть не використовуючи зайвий посуд.
5. Висипати у форму і добре змішати з борошном.
6. Зробити в суміші два поглиблення: одне велике, одне поменше.
7. У велике вилити рослинну олію, в меншу - оцет.
8. Воду, потихеньку виливаючи, розподілити по всій формі.
9. Акуратно, щоб не порвати папір, змішати сухі інгредієнти і рідину, намагаючись не залишати борошно по краях форми. Невелику неоднорідність тіста можна допустити, головне, щоб не залишилося сухих борошняних грудок, не потрібно також сильно перемішувати тісто.
10. Випікати в духовці 40-45 хвилин. Готовність перевірити дерев'яною шпажкою, вона повинна виходити з середини чистою.
11. Готовий пиріг перемістити на решітку і дати повністю охолонути, щоб він добре розрізався.