Бабусині страви: "Налисники з маком"

Бабусині страви: "Налисники з маком"

Інгредієнти:

  • 3 яйця
  • 0,5 л молока
  • 1 ст. борошна
  • 2 ст.л олії
  • сіль, цукор за смаком
  • Для макової начинки:
  • Мак - 250 г
  • Цукор-100 г

  • Спосіб приготування:

    Яйця збити з борошном, поступово додаючи молоко. В кінці додати сіль, цукор і рослинне масло.
    Тісто має бути рідким, однорідним, без грудочок.
    Випікати на сухий (!), добре розігрітій сковороді.
    Перед приготуванням мак слід замочити в окропі на 30-40 хвилин. Потім воду злити, мак трохи віджати і розтерти його в ступці, поступово додаючи і цукор до отримання густої маси.
    Макову начинку загорнути в млинці.
    Перед подачею млинчики змастити вершковим маслом і трохи прогріти в духовці.