Бабусині страви: "Індичка в соусі"

Бабусині страви: "Індичка в соусі"

Інгредієнти:

  • філе індички - 600 грам
  • вершкове масло - 2-3 столових ложки
  • сметана - 1 склянка
  • борошно - одна чайна ложка
  • мелена кориця - до смаку
  • мускатний горіх - за смаком
  • зелень кропу - за смаком
  • зелень петрушки - за смаком
  • сіль - за смаком
  • рослинна олія - для смаження

  • Спосіб приготування:

    Філе індички помиємо, обсушимо за допомогою паперового рушника і наріжемо порційними шматками. Потім кожен шматок м'яса натремо мускатним горіхом, корицею і сіллю.
    Смажимо індичку на розігрітій рослинній олії з усіх боків до утворення апетитної рум'яної скоринки і перекладемо в жаровню.

    Для приготування соусу борошно викладемо на сковороду з розігрітим вершковим маслом і смажимо, постійно помішуючи, до золотистого кольору. Потім додамо сметану і сіль за смаком.
    Перекладемо приготований соус в жаровню з індичкою, поставимо на слабкий вогонь і тушкуємо протягом 40 хвилин. Потім додамо подрібнену зелень і дамо настоятися протягом 5 хвилин.