Бабусині страви: "Обацда з сиру"

Бабусині страви: "Обацда з сиру"

Обацда - німецька сирна закуска, яку традиційно подають в баварських біргартенах в якості закуски до знаменитого на весь світ пива. Зараз її найчастіше готують з камамбера, а раніше, судячи з усього, брали якийсь місцевий сир, адже в Німеччині їх робити вміють. Така заміна нам всім тільки на руку - можна приготувати обацду, не надто замислюючись про автентичність, і вдумливо, грунтовно насолодитися цією калорійною сирною радістю, намазуючи її на чорний хліб.
Інгредієнти:

  • 100 г. камамбера або іншого схожого (м'якого) сиру
  • 50 г. вершкового масла
  • 2 ст.л. пива
  • 1/4 ч.л. кмину
  • 1 ч.л. солодкої і / або гострої паприки
  • сіль, перець
  • 1 цибулина червоної цибулі або шалот
  • кілька пір'їн зеленої або шнітт-цибулі

  • Спосіб приготування:

    Зріжте скориночку з сиру камамбер (якщо вона не дуже щільна, можна її залишити) і в мисці розімніть його виделкою разом із злегка розм'якшеним маслом.
    Додайте спеції, пару ложок хорошого пива (можна більше, якщо вам до вподоби більш рідка консистенція) і як слід розмішайте. В ідеалі варто залишити обацду на кілька годин в холодильнику - настоятися, а потім подати, прикрасивши кільцями ріпчастої цибулі і дрібно нарізаною зеленою, з темним житнім хлібом, бретцелями і пивом.