Бабусині страви: "Окрошка дачна"

Бабусині страви: "Окрошка дачна"

Інгредієнти:

  • квас хлібний - 1 л.
  • огірки - 2 шт.
  • морква - 1 шт.
  • морква - 1 шт.
  • картопля - 2 шт.
  • зелень часнику - 2 пера
  • яйця - 2 шт.
  • сметана - 4 ст.л
  • кріп - 4 гілочки
  • цукор - 1 ч.л
  • сіль - за смаком

  • варити картоплю, моркву і яйця. Приготувати хлібний квас заздалегідь або використати квас промислової виробки.
    Картоплю і моркву охолодити і нарізати дрібними кубиками. Зелену цибуля і зелень часнику перебрати, вимити, дрібно нарізати, перемішати. Огірки і редис вимити, нарізати кубиками або тонкими часточками.

    Частину зеленої цибулі та часнику розтерти з сіллю, цукром, додати сметану. Залити хлібним квасом.

    Залишки порізаної зелені цибулі та часнику змішати з нарізаними овочами, залити раніше приготовленою заправкою з квасу і дати настоятися близько 15 хвилин.
    Залити окрошку в тарілки і покласти половинки яйця, посипати дрібно нарізаною зеленню кропу.