Бабусині страви: "Олів'є по-італійськи"

Бабусині страви: "Олів'є по-італійськи"

Інгредієнти:

  • ½ вареної курки
  • 2 бульби картоплі
  • 2 моркви
  • 200 гр свіжого чищеного зеленого горошку
  • 200 гр стручкової квасолі
  • Мариновані огірочки 375 гр
  • Оцет (1 ч.л. в воду при варінні картоплі)
  • Сіль, перець
  • Для майонезу:
    3 яйця
    1 лимон
    400 мл оливкової олії
    1 ч.ложечка гірчиці
    10 гр листового желатину
    Сіль
    __________________________________
    Для прикраси:
    Яйця накруто
    Каперси
    Петрушка


  • Спосіб приготування:

    1 Для салату нарізати на дрібні кубики сиру моркву і сиру очищену картоплю. Квасолю нарізати на шматочки. Відварити окремо моркву, квасолю і картоплю. Картоплю варити у воді з ложкою оцту. Це допоможе їй зберегти форму. Горошок варити у воді з сіллю і цукром. Відкинути готові овочі на друшлак і дати стекти воді. Охолоджені овочі змішати, додати куряче м'ясо, мариновані огірочки. Можна додати 4-е тертих на терці варених яйця.
    2 Приготувати майонез. У келих погружного блендера розбити 3 яйця, влити олію, додати гірчицю, сік половинки лимона, щіпку солі. Включити блендер на мінімальних обротах, тримаючи його на самому дні. Збивати спочатку потроху, включити і вимкнути блендер. З кожним разом подовжувати проміжок часу, коли блендер включений і поступово почати піднімати його вгору. Процес займає всього пару хвилин. Додати в салат 2-3 ст. ложки готового майонезу, не більше.
    3 Приготувати форму для кексу. Обкрутити її целофаном з усіх строн, щоб, коли ми будемо її наповнювати, тяжкість майонезу не стягнула целофан зі стінок, і поставити в морозильну камеру хвилин на 20-30. Вона повинна бути дуже холодна, тоді буде легко покрити її шаром майонезного желе - воно буде відразу застигати.
    4 Замочити желатин в холодній воді. Нагріти, але не кип'ятити, 2 ст. ложки оливкової олії. Через 10 хвилин віджати желатин і розчинити його в теплій оливковій олії. Змішати майонез з вистигшим желатином. Якщо желатин не листовий, його розпустити, нагріти, остудити і змішати з майонезом.
    5 Влити 2/3 майонезу з желатином на дно, розрівняти, потім покрити стінки форми спочатку тонким шаром, потім повторити ще раз, додавши ще майонезного желе. Желе буде швидко застигати на стенках. Таким чином вся форма буде покрита шаром майонезного желе.
    6 Наповнити готову форму салатом.
    7 Зверху залити майонезом, що залишився. Розрівняти. Накрити целофаном і поставити в холодильник на 5-6 годин.
    8 Дістати готовий салат з форми, перевернувши її, і прикрасити вареними яйцями. При бажанні прикрасити каперсами і листочками петрушки.