Бабусині страви: "Освіжаюче лимонне морозиво"

Бабусині страви: "Освіжаюче лимонне морозиво"

Інгредієнти:

  • вершкове масло: 40 г.
  • яйця: 2 шт.
  • жовтки: 4 шт.
  • лимонний сік: 60 мл
  • цедра 2 лимонів: 300 г.
  • цукор: 200 г.
  • вершки: 300 мл
  • молоко: 240 мл

  • Спосіб приготування:

    З двох лимонів зняти цедру і змішати з 100 г цукру. Лимонний сік влити в цукор, розмішати. Яйця збити виделкою (без піни), додати до соку. Дати постояти півгодини, щоб цедра віддала аромат. Процідити. Перелити в каструлю, додати вершкового масла і варити на середньому вогні при помішуванні, до загустіння (близько 5-7 хвилин).
    Вершки і молоко довести до кипіння, але не кип’ятити. Остудити. Жовтки і цукор, що лишився, збити разом. Влити вершки в яєчну суміш. Варити на середньому вогні до густоти, приблизно 10 хвилин. Охолодити на протязі 20 хвилин. Додати в цю суміш попередню, перемішати.

    Перелити в ємність, яка закривається, і відправити на годину в морозилку. Через годину дістати і збити суміш. Далі збивати кожні 1,5-2 години. Після четвертого-п’ятого збивання залишити в морозилці на 12 годин. Подавати в креманках, прикрасивши на свій смак.