Інгредієнти:
перець чілі – половинка,
паприка – 1/2 ч. ложки,
часник – 1 зубчик,
оливкова олія – 3-4 ст. ложки,
сіль, чорний мелений перець – за смаком
Для заливки:
твердий сир – 200 г,
вершки або сметана – 130 мл,
яйця – 2 шт.,
сіль – 1/2 ч. ложки,
кріп дрібно нарізаний – 1 ст. ложка,
дрібка чорного меленого перцю.
Спосіб приготування:
1. Масло охолодити в морозильній камері і порубати ножем з борошном, сіллю та кропом до утворення крихти. Тоді, вливаючи льодяну воду, швидко замісити тісто, формуючи кульку. Обгорнути її плівкою і покласти в холодильник щонайменше на 30 хвилин.
2. Броколі розібрати на суцвіття і обварити у підсоленій воді протягом кількох хвилин. Відкинути на друшляк.
3. Решту овочів помити, почистити і нарізати шматочками довільного розміру та форми.
4. У глибокій сковороді розігріти оливкову олію і підсмажити на ній всі овочі разом протягом 8-10 хвилин. Додати паприку, чорний мелений перець та сіль.
5. Тісто вийняти з холодильника, швидко розкачати й вистелити ним форму з бортиками. Покласти форму з тістом ще на 10-15 хвилин у холодильник. Опісля наколоти тісто виделкою (не проколювати його наскрізь!), застелити тісто пергаментним папером, зверху присипати “тягарцями” (квасоля, горох тощо) і випікати у розігрітій до 200оС духовці 10 хвилин.
6. Яйця збити з вершками або сметаною, посолити, поперчити, додати зелень кропу і перемішати. Окремо натерти на середній тертці твердий сир.
7. Вийняти тісто для овочевого кішу з духовки, забрати папір з “тягарцями”, викласти поверх тіста овочі, залити їх заливкою, посипати зверху твердим сиром і знову поставити форму у духовку. Запікати до утворення рум’яної скоринки (20-25 хвилин). Ця страва смакує як холодною, так і гарячою.