Бабусині страви: "Овочевий кіш"

Бабусині страви: "Овочевий кіш"

Інгредієнти:

  • Для тіста:
  • борошно – 200 г
  • вершкове масло – 100 г
  • холодна вода – кілька ложок
  • дрібка солі, кріп – за смаком
  • Для начинки:
  • броколі – 100 г
  • гриби свіжі – 100 г
  • помідори – 2 шт
  • цибуля-шалот – 1 шт
  • перець болгарський – 1 шт.,
    перець чілі – половинка,
    паприка – 1/2 ч. ложки,
    часник – 1 зубчик,
    оливкова олія – 3-4 ст. ложки,
    сіль, чорний мелений перець – за смаком

    Для заливки:
    твердий сир – 200 г,
    вершки або сметана – 130 мл,
    яйця – 2 шт.,
    сіль – 1/2 ч. ложки,
    кріп дрібно нарізаний – 1 ст. ложка,
    дрібка чорного меленого перцю.


  • Спосіб приготування:

    1. Масло охолодити в морозильній камері і порубати ножем з борошном, сіллю та кропом до утворення крихти. Тоді, вливаючи льодяну воду, швидко замісити тісто, формуючи кульку. Обгорнути її плівкою і покласти в холодильник щонайменше на 30 хвилин.

    2. Броколі розібрати на суцвіття і обварити у підсоленій воді протягом кількох хвилин. Відкинути на друшляк.

    3. Решту овочів помити, почистити і нарізати шматочками довільного розміру та форми.

    4. У глибокій сковороді розігріти оливкову олію і підсмажити на ній всі овочі разом протягом 8-10 хвилин. Додати паприку, чорний мелений перець та сіль.

    5. Тісто вийняти з холодильника, швидко розкачати й вистелити ним форму з бортиками. Покласти форму з тістом ще на 10-15 хвилин у холодильник. Опісля наколоти тісто виделкою (не проколювати його наскрізь!), застелити тісто пергаментним папером, зверху присипати “тягарцями” (квасоля, горох тощо) і випікати у розігрітій до 200оС духовці 10 хвилин.

    6. Яйця збити з вершками або сметаною, посолити, поперчити, додати зелень кропу і перемішати. Окремо натерти на середній тертці твердий сир.

    7. Вийняти тісто для овочевого кішу з духовки, забрати папір з “тягарцями”, викласти поверх тіста овочі, залити їх заливкою, посипати зверху твердим сиром і знову поставити форму у духовку. Запікати до утворення рум’яної скоринки (20-25 хвилин). Ця страва смакує як холодною, так і гарячою.