Бабусині страви: "Пікантна гостренька закуска з чорносливу"

Бабусині страви: "Пікантна гостренька закуска з чорносливу"

Інгредієнти:

  • чорнослив без кісточок 0,5 кг
  • бекон (нарізка) 150 г
  • сир "Фета" 0,5 пачки (250 г)
  • часник 2-3 зубки
  • лимон 0,5 шт
  • волоські горіхи 150 г
  • майонез
  • сметана
  • цукор 1 ч. л.

  • Спосіб приготування:

    Чорнослив залити теплою водою, дати розбухнути. Сир змішати з крупно порубаними горіхами і часником, пропущеним через давилку.
    Солити не треба, сир солоний.
    Цією масою начинити чорнослив.
    Частину фаршированого чорносливу обернути смужками бекону і поставити в гарячу духовку або під гриль, щоб бекон злегка зарум'янився.
    Красиво розкласти закуску на блюдо, залити соусом, приготованим з майонезу, сметани, лимонного соку та цукрового піску. Поставити в холодильник до приходу гостей. Можна залишити в холодильнику на добу, тоді краще просочиться, але буде не так гарно (соус вбереться). Можна залити чорнослив в окремому посуді і поставити на ніч у холодильник, а на другий день, при сервіруванні, викласти красиво на блюдо і трохи полити соусом зверху.