Бабусині страви: "Пісні кавово-апельсинові цукерки з мигдалем"

Бабусині страви: "Пісні кавово-апельсинові цукерки з мигдалем"

Інгредієнти:

  • мигдаль (змелений в борошно) - 140 г
  • цукор - 110 г
  • апельсин - 1/4 шт
  • кава натуральна (зварена, маленька кавова чашка!) - 1/2 шт

  • Спосіб приготування:

    1. Заварити каву. Налити в маленьку кавову чашечку і дати охолонути.
    2. Замість кави можете взяти ром, кавовий лікер або воду.

    3. Тим часом, мигдальний горіх перемолоти дуже дрібно в кавомолці (якщо у вас немає готового борошна з мигдального горіха). Змішати з цукром.
    4. Апельсин (з шкіркою!) розрізати на 4 частини.
    1/4 частину "перемолоти" в блендері.
    5. У суміш борошно-цукор додати пюре з апельсина, перемішати (краще руками, так ви будете відчувати масу). Поступово вливайте каву: 1/2 чашки може бути забагато - все залежить від розмірів чашки! Тому краще не відразу виливати 1/2 частину, а поступово.
    6. З маси скачати кульки розміром з волоський горіх, обваляти їх в цукрі або цукровій пудрі.
    7. Укласти в паперові формочки для цукерок і дати висохнути (на це піде майже вся ніч).