Бабусині страви: "Пісна грибна солянка"

Бабусині страви: "Пісна грибна солянка"

Інгредієнти:

  • капуста - 0,5 кг
  • квашена капуста - 0,5 кг
  • шампіньйони свіжі - 0,5 кг
  • сушені гриби - 30 г
  • цибуля - 2 шт.
  • морква - 2 шт.
  • помідори - 2-3 шт.
  • лавровий лист - 2-3 шт.
  • олія - 5 ст. л.
  • петрушка, кріп, чорний мелений перець, сіль - за смаком

  • Спосіб приготування:

    1. Сушені гриби попередньо замочити в теплій воді (можна на ніч). Опісля залити їх двома літрами води (воду, в якій вимочувались гриби, зливати не потрібно), поставити на маленький вогонь і варити 30-40 хвилин.

    2. Цибулю почистити, порізати півкільцями і спасерувати на олії до напівпрозорості. Свіжу капусту нашаткувати і разом з квашеною додати до цибулі. Перемішати, кілька хвилин потушкувати, залити грибним бульйоном так, щоб він покривав капусту.

    3. Помідори обшпарити окропом, почистити від шкірки, порізати на шматочки. Моркву почистити і потерти на терці або порізати й разом з помідорами додати до капусти. Тушкувати на невеликому вогні до мякості капусти.

    4. Печериці помити, порізати і додати в грибний бульйон. Туди ж викласти тушені овочі, лавровий лист, посолити і поперчити за смаком і варити ще 10-15 хвилин. Наприкінці приготування забрати з солянки лавровий лист і додати дрібно порізану зелень.