Бабусині страви: "Пісна рибна юшка"

Бабусині страви: "Пісна рибна юшка"

Інгредієнти:

  • 1 кг риби (будь-яка риба, в цьому випадку був судак)
  • 4 л води
  • 800 гр картоплі
  • 150 гр моркви
  • 150 гр цибулі
  • 1 корінь петрушки
  • 5 горошків перцю
  • 4 лаврових листочки
  • сіль
  • чорний перець
  • зелена цибулька

  • Спосіб приготування:

    Кількість інгредієнтів вказана на 4 літрову каструлю.
    1. Чистимо рибу, відрізаємо голову та хвіст, відварюємо їх близько 25-30 хвилин. Отриманий бульйон проціджуємо через марлю а рибну голову та хвіст викидаємо.
    2. Рибу нарізаємо невеличкими шматочками.
    3. Цибулю дрібненько подрібнюємо.
    4. Моркву натираємо на середній тертці.
    5. Картоплю нарізаємо кубиками або невеличкими брусочками.
    6. В киплячий бульйон кладемо спочатку картоплю, сіль і чорний перець. Коли картопля буде наполовину готова додаємо рибу і варимо 15 хвилин.

    7. Додаємо моркву та цибульку, варимо ще 5-7 хвилин.
    8. В кінці кладемо лавровий листок, корінь петрушки та перець горошком. Даємо настоятися пів години.
    9. Перед подачею дрібненько нарізаємо зелену цибулю і посипаємо нею нашу чудову юшку.