Бабусині страви: "Пісний борщ з чорносливом"

Бабусині страви: "Пісний борщ з чорносливом"

Інгредієнти:

  • картопля - 3-4 шт
  • морква - 1 шт
  • цибуля - 1 шт
  • капуста білокачанна - 300 г
  • томатна паста - за смаком
  • чорнослив - 7-8 шт
  • болгарський перець - 1 шт
  • буряк - 0,5 шт
  • зелень кропу - кілька гілочок
  • часник - 1-2 зубці
  • рослинна олія - для смаження
    сіль, сухі трави, цукор, чорний перець - за смаком

  • Спосіб приготування:

    Половину цибулини поріжте і разом з нарізаною картоплею додайте в киплячу воду, посоліть за смаком.

    Другу половину цибулини і моркву поріжте, буряк натріть на тертці і обсмажте на рослинній олії, додавши трохи цукру. Додайте томатну пасту, посоліть за смаком. Посипте чорним меленим перцем.

    Поріжте капусту і болгарський перець. Коли картопля буде майже готова, додайте в каструлю томатну зажарку, капусту, перець і чорнослив. Варіть 10 хвилин.

    В кінці приготування всипте подрібнений часник, посипте улюбленими сухими травами. Розлийте борщ по тарілках, посипте свіжим кропом.

    Якщо ви не дотримуєтеся посту, можете подавати борщ зі сметаною.