Бабусині страви: "Пісний борщ з грибами"

Бабусині страви: "Пісний борщ з грибами"

Інгредієнти:

  • 1 відварний або сирий буряк
  • 1 морква
  • жменя сухих грибів
  • 1 цибулина
  • капуста білокачанна 100 гр
  • 1 картоплина
  • зелень петрушки і кропу
  • 2-3 ст.л. рослинної олії
  • половинка перцю солодкого
  • перець запашний 6 горошин
  • 2-3 лаврових листочка
    2 зубчики часнику
    1 ч.л. цукру
    2-3 ст.л. лимонного соку

  • Спосіб приготування:

    1. Перш за все нам знадобиться вода.
    2. Моркву нарізати тонкою соломкою, цибулю посікти. У каструлю влити рослинну олію, розігріти, опустити цибулю і моркву і тушкувати 3-4 хвилини. Сушені гриби промити і попередньо замочити, воду з-під вимочених грибів можна використовувати для бульйону. Гриби тушкувати разом з морквою та цибулею.
    3. Нарізати соломкою буряк і додати в каструлю. Додати цукор і лимонний сік, щоб зберегти колір. Якщо буряк попередньо відварений, то тушкуємо все хвилини 3, якщо буряк сирий - то хвилин 7.

    4. Нарізати соломкою картоплю, нашаткувати капусту і додати в каструлю в цій же послідовності, влити 1 стакан води. Варити на повільному вогні хвилин 10.
    5. За пару хвилин до готовності додати нарізаний перець, посолити. Долити киплячу воду і довести до необхідної консистенції. Як тільки закипить - зняти з вогню, всипати дрібно нарубану зелень і часник. Кришку каструлі щільно не закриваємо, інакше колір борщу не буде насиченим.