Бабусині страви: "Пісний медівник"

Бабусині страви: "Пісний медівник"

Рецепт цього медівника - універсальне рішення для тих, хто завжди строго дотримується посту але любить попоїти чогось солодкого.
Інгредієнти:

  • цукор 0,5 склянки
  • олія 0,5 склянки
  • мед 3 ст. л.
  • тепла вода 1 склянка
  • розпушувач 2 ч. л.
  • борошно 2 склянки
  • родзинки 0,5 склянки
  • подрібнені горіхи 0,5 склянки
  • ванільний цукор 1 пакетик
  • щіпотка солі

  • Спосіб приготування:

    1. Промийте ізюм кип'ятком, посушіть, додайте горіхи і щіпотку борошна.

    2. Висипте цукор на сковорідку, смажте на середньому вогні поки не утвориться карамель, додайте теплу воду. Доведіть до кипіння, карамель має розчинитись. Перелийте і дайте охолонути.

    3. Розігрійте духовку до 180 С. Форму змастіть олією, посипте борошном або застеліть папером.

    4. Змішайте олію, карамель, мед, ванільний цукор, сіль, влийте теплу воду, додайте склянку борошна і розпушувач. Тісто має бути густим як сметана. Додайте ізюм і горіхи.

    5. Перекладіть у форму, випікайте 40-45 хвилин.