Бабусині страви: "Пісний салат олів'є з грибами"

Бабусині страви: "Пісний салат олів'є з грибами"

Цей салат можна зустріти практично на кожному столі. Але є один недолік - він не підходить для тих, хто дотримується посту. Пропонуємо вашій увазі альтернативний рецепт приготування Страви.
Інгредієнти:

  • картопля 2-3 шт.
  • морква 2 шт.
  • білі мариновані гриби 200 г
  • квашені огірки 2 шт.
  • свіжі огірки 2 шт.
  • зелений консервований
  • майонез пісний, сіль, перець, зелень за смаком

  • Спосіб приготування:

    1. Миємо та варимо в "мундирах" картоплю та моркву. Коли охолоне - нарізати дрібно кубиками.

    2. Почистіть солені та свіжі огірки і теж наріжте кубиками. Зливши маринад з грибів нашинкуйте їх невеликими шматочкми. Зелень дрібно посічіть залишивши кілька гілочок для оздоблення.

    3. Змішайте всі складники, додайте сіль та перець, заправте нежирним майонезом.

    Перед подачею на стіл гарно викладіть на тарілку та прикрасьте гілочками петрушки та кропу.

    Свіжі огірки в салаті можна замінити яблуками або кабачками, консервований горошок - вареним стручковим, а білі гриби - будь-якими іншими маринованими грибами. За бажання можна додати свіжий болгарський перець і цибулю - ріпчасту, зелену або порей.