Бабусині страви: "Пісочні корзиночки з сиром та вишнею"

Бабусині страви: "Пісочні корзиночки з сиром та вишнею"

Інгредієнти:

  • Для тіста:
  • 250 г борошна
  • 125 г вершкового масла
  • щіпка солі
  • 2-3 ст.л. крижаної води
  • Для начинки:
  • 300-400 г вишні без кісточок
  • 300 г вершкового сиру
  • 1 яйце
  • 100 г цукру
  • 80 г сметани (приблизно 3 ст.л.)
    1 ч.л.ю ванільного цукру або ванілін на кінчику ножа
    1/8 ч.л. солі
    * Якщо ви використовуєте заморожені ягоди, попередньо разморозьте їх і злийте сік.

  • Спосіб приготування:

    Готуємо тісто. Для цього просіваємо в миску муку і додаємо дрібку солі. Масло нарізаємо кубиками і кладемо в миску до борошна. Розтираємо масло з борошном кінчиками пальців до стану жирної крихти. Робимо це максимально швидко, щоб контакт рук з тестом був мінімальним.
    Додаємо в крихту крижану воду і швидко замішуємо тісто.
    Формуємо з тіста кулю, загортаємо у плівку і кладемо в холодильник на 30 хвилин.

    Готуємо крем. Для цього інтенсивно змішуємо віночком вершковий сир кімнатної температури з яйцем, сметаною, цукром, сіллю і ванільним цукром або ваніліном. Крем повинен вийти однорідним.

    Охолоджене тісто виймаємо з холодильника. Ділимо на 6 частин. Кожну розгортаємо в пласт.
    Укладаємо в формочку для тарталеток (діаметр 9-10 см).
    На тісто кладемо ягоди.
    Зверху викладаємо крем.
    Ставимо в розігріту до 170 градусів духовку і запікаємо, поки не схопиться крем, близько 25 хвилин.
    Готові тістечка повністю остуджуємо і подаємо.