Бабусині страви: "Пісочні тістечка з кремом із чорносливу"

Бабусині страви: "Пісочні тістечка з кремом із чорносливу"

Інгредієнти:

  • 3 яйця (в тісто йдуть жовтки)
  • 70г цукру
  • 100г масла
  • 100г сметани + половина ч.ложки соди
  • ваніль
  • борошна стільки щоб вийшло м'яке тісто (може трохи липнути до рук)
  • крем
  • 500г нежирної сметани
  • 1 банка вареного згущеного молока
  • 2 яйця
  • 2 ст л борошна
    50г вершкового масла
    3 білка +3 ст ложок цукру
    200г чорносливу (подрібнити)

  • Спосіб приготування:

    Збити жовтки з цукром до побіління, додати масло, ще раз добре збити, влити сметану, погашену соду, ваніль, перемішати. Поступово додати борошно, маємо отримати м'яке, трохи липнуче тісто.
    Поставити в холодильник на годину.
    Після цього розділити на 2 частини. У прямокутній формі розподілити руками 1 частину тіста і випікати до зарумянення, 2 частину так само випікати.

    Крем:
    Сметану і згущене молоко вилити в каструльку поставити на маленький вогонь, в іншій мисці перемішати яйця, борошно і не перестаючи помішувати додати до сметанної маси.
    Готувати поки крем не стане густим і не почне булькати. Зняти з вогню, остудити і маленькими шматками вмішати розм'якшене масло.
    Білки збити з цукром до міцних піків.
    В крем додати чорнослив і гарненько перемішати. Акуратно, порціями додати збиті білки.
    На 1 корж вилити весь крем, накрити 2 коржем, приплюснути трішки і ставить у прохолодне місце для просочення.
    В ідеалі краще на ніч. Нарізати на квадратики і посипати цукровою пудрою