Інгредієнти:
50г вершкового масла
3 білка +3 ст ложок цукру
200г чорносливу (подрібнити)
Спосіб приготування:
Збити жовтки з цукром до побіління, додати масло, ще раз добре збити, влити сметану, погашену соду, ваніль, перемішати. Поступово додати борошно, маємо отримати м'яке, трохи липнуче тісто.
Поставити в холодильник на годину.
Після цього розділити на 2 частини. У прямокутній формі розподілити руками 1 частину тіста і випікати до зарумянення, 2 частину так само випікати.
Крем:
Сметану і згущене молоко вилити в каструльку поставити на маленький вогонь, в іншій мисці перемішати яйця, борошно і не перестаючи помішувати додати до сметанної маси.
Готувати поки крем не стане густим і не почне булькати. Зняти з вогню, остудити і маленькими шматками вмішати розм'якшене масло.
Білки збити з цукром до міцних піків.
В крем додати чорнослив і гарненько перемішати. Акуратно, порціями додати збиті білки.
На 1 корж вилити весь крем, накрити 2 коржем, приплюснути трішки і ставить у прохолодне місце для просочення.
В ідеалі краще на ніч. Нарізати на квадратики і посипати цукровою пудрою