Бабусині страви: "Піта з соковитою начинкою"

Бабусині страви: "Піта з соковитою начинкою"

Інгредієнти:

  • Куряча грудка - 2 шт
  • Баклажан - 1 шт
  • Помідори - 2 шт
  • Квасоля біла, у власному соку (консервована) - 1 банка
  • Часник - 3-4 зуб
  • Кінза - пучок
  • Цибуля зелена - пучок
  • Зіра - щіпка
  • Олія - ​​3-4 + 4-5 ст.л.,
  • Сіль, перець - за смаком
  • Піта (або тонкий лаваш)

  • Спосіб приготування:

    Філе курячої грудки нарізати кубиками, і обсмажити на рослинній олії (3-4 ст.л.). Обсмажуємо дуже швидко, буквально 3-4 хвилини, для того, щоб м'ясо не пересушилось, і залишалося соковитим. М'ясо посолити, поперчити, додати щіпку зіри (розтерту пальцями, якщо немає зіри, замініть на мелений кумин).
    Туди ж в сковороду з м'ясом додаємо помідори, нарізані кубиками, і проціджену квасолю. Нам достатньо прогріти все це хвилину-другу, тому що квасоля вже готова.
    Перекладаємо філе з овочами в чашку. Тут увага! Перекладаємо без утвореного соку в сковороді! Нам цей сік не потрібен.
    Тут же, відразу, в чашку з м'ясом додаємо нарізану кінзу, зелену цибулю, і дрібно нарізаний часник (не тріть на тертці, обов'язково тільки дрібно рубати!) Перемішуємо все.
    Далі, чашку прибираємо на деякий час в сторонку. У сковороді нагріти рослинну олію (4-5 ст.л.), і швидко (!) на сильному вогні обсмажити баклажани (нарізані кубиками). Обсмажуємо до скориночки, щоб не встиг вийти сік з баклажанів, і залишився всередині, інакше вийде каша. Обсмажені баклажани в сковороді посолити, поперчити за смаком.
    Баклажани перекладаємо в чашку з м'ясом, перемішуємо, накладаємо в піту, або загортаємо в лаваш, і відразу подаємо.
    Соковита, ситна, смачна страва готова!