Бабусині страви: "Піта"

Бабусині страви: "Піта"

Інгредієнти:

  • борошно - 450 г
  • свіжі дріжджі - 25 г
  • тепле молоко - 300 мл
  • оливкова олія - 1 ст. ложка
  • сіль - 1 ч. ложка

  • Спосіб приготування:

    Дріжджі розчиніть у молоці, додайте борошно, сіль і оливкову олію. Замісіть еластичне тісто. Накрийте тісто рушником і поставте у тепле місце приблизно на 2 години.

    Духовку разом з порожнім деко прогрійте до температури 250 °С.

    Коли тісто підніметься, вимісіть його ще раз і розділіть на 8 кульок, накрийте і дайте їм відпочити 10 хвилин.

    Розкатайте кульки у тонкі коржі

    Випікайте близько 8 хвилин.

    Готову піту охолодіть під рушником.

    За бажанням, у тісто для піти можна додати сухі трави.