Бабусині страви: "Пампушки з шоколадним кремом"

Бабусині страви: "Пампушки з шоколадним кремом"

Інгредієнти:

  • Для тіста:
  • борошно - 2-2,5 склянки
  • вершкове масло - 60 гмм
  • тепле молоко - 1 склянка
  • сухі дріжджі - 6 г
  • цукор - 2 ст. ложки
  • яєчні жовтки - 3 шт
  • ванільний екстракт - 1 ч. ложка
  • сіль - 0,5 ч. ложки
  • цукрова пудра - для посипання
  • рослинна олія - для смаження

    Для начинки:
    шоколад (молочний або чорний) - 150 г,
    маршмеллоу - 50 г.


  • Спосіб приготування:

    Дріжджі розчиніть в ¾ склянки теплого молока, додайте ¾ склянки борошна, перемішайте і залиште на 30 хвилин.

    Змішайте решту молока, цукор, сіль, жовтки, ваніль і тісто до однорідності. Додайте ½ склянки борошна, перемішайте. Додайте масло, перемішайте до однорідності. Потроху, перемішуючи, додайте решту борошна.

    Оберніть тісто плівкою і покладіть в холодильник мінімум на 2 години.

    Розкачайте тісто на присипаному борошном столі в пласт товщиною 6 мм. За допомогою склянки виріжте кружечки.

    У центр кожного кружечка покладіть по квадратику шоколаду і по 2 невеликих шматочки маршмеллоу.

    Прикрийте іншим кружечком, злегка притисніть і защепіть краї. Дайте підійти 10 хвилин.

    Смажте у великій кількості розігрітої олії на середньому вогні з двох сторін до золотистого кольору.

    Посипте цукровою пудрою.