Бабусині страви: "Паштет з квасолі"

Бабусині страви: "Паштет з квасолі"

Інгредієнти:

  • червона квасоля : 1 склянка
  • пармезан: 100 г
  • цибуля: 1 шт
  • часник: 2 зубці
  • перець чилі: півстручка
  • оливкова олія: 2 ст. ложки
  • сметана: ¼ склянки
  • тмин: 0,5 ч. ложки
  • лавровий лист: 1 шт
  • сіль, чорний мелений перець: за смаком
  • зелень кінзи та кукурудзяні чіпси для оздоблення

  • Спосіб приготування:

    Цибулю та часник почистити, помити та порізати великими шматками. Покласти в каструльку квасолю, половину нарізаної цибулі та весь часник. Додати лавровий лист, тмин, посолити та поперчити за смаком й залити водою так, щоб вода була на 5 сантиметрів вище від квасолі. Довести до кипіння, а тоді зменшити вогонь та готувати 1-1,5 години, поки квасоля не стане м’якою. Злити з готової квасолі рідину, залишивши 0,5 склянки відвару для паштету. Забрати лавровий лист й дати квасолі охолонути.

    Розігріти на сковороді оливкову олію та обсмажити решту подрібненої цибулі до золотистого кольору. Зняти цибулю з вогню та дати охолонути, а тоді змішати з квасолею.

    Перець чилі помити, почистити та подрібнити. Додати до квасолі подрібнений перець, сметану, посолити та поперчити за смаком. Збити масу блендером до однорідної консистенції, поступово вливаючи воду, в якій варилася квасоля.

    Розігріти духовку до температури 180º С. Потерти сир на великій тертці. Викласти паштет в жаростійку форму для випікання та посипати сиром. Накрити форму з паштетом фольгою та покласти в духовку на 15 хвилин. Тоді витягнути паштет, зняти фольгу та знову поставити в духовку ще на кілька хвилин, щоб паштет набув коричневого кольору.

    Зелень кінзи помити. Оздобити паштет кінзою та подавати з чіпсами.

    * Квасолю потрібно замочити на ніч у гарячій воді – тоді вона швидше звариться і буде м’якшою. Якщо ж ви не замочували квасолю, можна в каструльку, в якій вона готується, додати дрібку соди. Поки квасоля вариться, потрібно знімати з неї всю піну