Бабусині страви: "Паштет з морської капусти"

Бабусині страви: "Паштет з морської капусти"

Інгредієнти:

  • сушена морська капуста - 1 стакан
  • окріп - 2,5 склянки
  • насіння коріандру - 3 столові ложки
  • насіння кмину - 1 столова ложка
  • запашний горошок - 5-6 зерен
  • бадьян - 1-2 зірочки
  • гвоздика - 2-3 бутони
  • порошок з кореня імбиру - 1-2 чайні ложки
  • ріпчаста цибуля - 10-12 середнього розміру головок
  • олія розторопші (або оливкова чи соняшникова) - 100-750 г

  • Спосіб приготування:

    1. Сушену морську капусту (найзручніше з аптечного пакета) всипати в літрову банку, залити крутим окропом, накрити серветкою і протягом декількох годин дати набухнути.

    2. Перемолоти всі прянощі, змішані разом, в кавомолці. Пряне борошно всипати в набряклу капусту і ретельно перемішати.

    3. Головки цибулі очистити і нашаткувати як можна дрібніше. Якщо ви любите часник, можете додати 4-5 зубків.

    4. Цибулю ретельно вмішати в соус, додати рослинну олію за смаком. Вимісити ложкою, якби забиваючи повітря в соус. На наступний день соус готовий. Він може зберігатися в холодильнику 10-15 днів, але кожен раз при вживанні його можна видозмінювати.

    5. Викладіть порцію, яку ви намітили використати в салатну миску або просто в глибоку тарілку і змішайте зі склянкою попередньо дрібно нашаткованої городньої зелені.

    Допустима суміш будь-яких городніх культур (листя буряка, ріпи, редьки, редиски, кропу, фенхеля, огіркової трави і навіть тих трав, які ми звикли вважати бур'янами: мокриці, сниті, кислиці, суріпки).

    Можна взяти також молоде листя липи, аґрусу, смородини. Не забудьте і про весняних цариць нашого столу - кропиву і кульбабок.