Бабусині страви: "Паштет із печінки"

Бабусині страви: "Паштет із печінки"

Паштет з печінки по-домашньому.
Інгредієнти:

  • 500 г свіжої печінки (яловичої, свинячої, баранячої)
  • 100 г вершкового масла,
  • по півкореня моркви, петрушки, півцибулини,
  • 2 яйця,
  • сіль, перець,
  • лавровий лист.

  • Спосіб приготування:

    Печінку обмивають, очищають від плівок, видаляють жовчні протоки, нарізають шматками, кладуть на сковороду з добре прогрітим салом-шпиком, додають очищені й нарізані соломкою моркву, петрушку, цибулю, смажать до готовності; вливають трохи води, заправляють сіллю, перцем, лавровим листям і тушкують 10 хв.
    Видаливши лаврове листя, підготовлену масу тричі пропускають крізь м’ясорубку, додають підігрітого вершкового масла, добре перемішують і кладуть у салатник, а зверху прикрашають дольками круто зварених яєць.