Бабусині страви: "Паштет з печінки"

Бабусині страви: "Паштет з печінки"

Інгредієнти:

  • 500г печінки телячої або яловичої
  • 100г сала-шпигу
  • 100 г вершкового масла
  • 1 морква
  • петрушка
  • голівка цибулі

  • Спосіб приготування:

    Печінку обмити, очистити від плівок і жовчних проток і нарізати невеликими шматочками, а очищені моркву, петрушку і цибулю - тонкими скибочками. Все це підсмажити до повної готовності з шпигом, також нарізаним шматочками, додавши 1 лавровий листочок і кілька горошин запашного перцю.
    Після цього пропустити два-три рази через м'ясорубку (можна додатково протерти крізь сито).
    Дуже важливо правильно підсмажити печінку, що не пересмаживши її, інакше паштет не вийде таким соковитим, яким він має бути.
    Протерту печінку скласти в каструлю, додати за смаком сіль, перець, натертий мускатний горіх і вибити лопаткою, поступово додаючи вершкове масло.
    Приготований паштет перекласти в скляну або фарфоровий посуд і охолодити.
    Подавати паштет можна як закуску, додавши як гарнір варені яйця, або використовувати для бутербродів на сніданки.