Бабусині страви: "Паска Українська"

Бабусині страви: "Паска Українська"

Нема нічого кращого, аніж приготовлена власними руками паска. Аромат свіжої випічки збере за сімейним столом усіх членів родини.


Інгредієнти:

  • З склянки жовтків
  • 3/4 склянки білків
  • 1 1/2 склянки розчинених дріжджів
  • 8 1/2 склянок борошна
  • 2 1/2 склянки молока
  • 1 ч. ложка солі
  • 1 1/3 склянки розтопленого вершкового масла
  • 2 1/2 склянки цукру
  • 1/3 склянки перемеленого мигдалю або цедра з 1 цитрини

  • Спосіб приготування:

    Протерті через сито жовтки з'єднати з білками і збивати до утворення пухкої маси.

    Додати розчинені у воді дріжджі. 2 1/2 склянки борошна запарити молоком і залишити на 1/2 год.

    Тоді добре вимішати, щоб не було грудочок, додати яйця з дріжджами, вимісити і лишити, щоб тісто підійшло.

    Після цього посолити, додати 6 склянок борошна і місити протягом 1/2 год.

    Влити розтоплене масло, досипати цукор, мигдаль або цедру і продовжувати місити, поки на тісті на з'являться пухирці.

    Коли тісто підійде, заповнити ним 1/3 змащеної і обсипаної сухарями форми і залишити, щоб ще підійшло.

    Випікати у духовці протягом 1 год.