Бабусині страви: "Паста з креветками та соусом альфредо"

Бабусині страви: "Паста з креветками та соусом альфредо"

Інгредієнти:

  • Вихід: 4 порції
  • 500 гр спагетті або лапші
  • 200 гр креветки почищеної
  • 1 великий болгарський перець червоний
  • 200 гр мороженого шпинату
  • Для соусу:
  • 1/4 склянки масла вершкового
  • 1 склянку жирних вершків, мінімум 20% жирності
  • 1 склянку натертого пармезану
  • 1 зубчик часнику
  • петрушка, дрібно нарізана
    сіль, перець


  • Спосіб приготування:

    1. Розігріти духовку на 180 гр С. Перець розрізати на двоє, почистити. Викласти на фольгу зовнішньою стороною до верху. Запекти в духовці поки шкірка не почорніє (не переживайте, її потім знімаємо), а сам перець не стане мягким.
    2. Відварити макарони.
    3. Відварити шпинат.
    4. На сковорідці розтопити масло, долити вершки, потушити 5 хв. Додати часник, потушити 2-3 хв. Додати пармезан. Добре перемішати. Додати петрушку.
    5. Креветки помити. якщо вони рожеві. це означає, що вони вже проварені. Якщо сірі, то сирі і їх потрібно варити довше. Я купляю рожеві. Отже помити креветки і додати до соусу. Посолити. Тушити не довше, ніж 4-5 хв, тому що можна задовго готувати їх і вони будуть затверді.

    6. Зняти соус з вогню. Коли перець готовий, зняти шкірку та нарізати тоненькою смужкою. Додати до соусу, додати шпинат. Все добре перемішати. Попробувати, якщо мало солі - досолити.
    7. Додати соус до макаронів і добре перемішати. Готово!