Бабусині страви: "Печінка по-єгипетськи з пітою"

Бабусині страви: "Печінка по-єгипетськи з пітою"

Інгредієнти:

  • яловича печінка - 500 г
  • болгарський перець - 4 шт
  • перець чилі - 2 шт
  • часник - 6 зубців
  • сік 1 лимона
  • оцет - 1 ч. ложка
  • цибуля - 1 шт
  • піта - для подачі
  • сіль і чорний мелений перець - за смаком
  • рослинна олія - для смаження

  • Спосіб приготування:

    Печінку поріжте невеликими шматочками. У сотейнику добре нагрійте рослинну олію і викладіть печінку. Обсмажте печінку не сильно, до легкого рум’янцю.

    Перець поріжте тонкою соломкою, цибулю – півкільцями. Додайте до печінки і смажте 3 хвилини.

    Часник пропустіть через часниковий прес, перець чилі подрібніть, додайте сіль, чорний мелений перець і все разом розітріть у ступці. Приготовану суміш додайте в печінку і смажте 2 хвилини.

    В сковорідку додайте сік лимона і оцет, тушкуйте до готовності печінки.

    Піту розріжте на дві частини. В кишеньку, що утворилась викладіть гарячу печінку.

    Печінка по-єгипетськи з пітою смачно поєднується з овочевим салатом.