Бабусині страви: "Печінковий торт"

Бабусині страви: "Печінковий торт"

Інгредієнти:

  • 500 г яловичої печінки
  • 2 яйця
  • 100 мл молока
  • 200 гр борошна
  • 1 цибулина
  • 5 часточок часнику
  • 400 г майонезу
  • 300 гр свіжих огірків
  • петрушка
  • сіль
  • чорний перець
    вершкове масло

  • Спосіб приготування:

    З печінки видаляємо усі плівки та замочуємо її на 3 години в холодній воді. Потім зливаємо воду і промиваємо печінку. Обсушуємо печінку за допомогою паперового рушника.
    Печінку нарізаємо на шматочки і пропускаємо через м'ясорубку.

    Цибулю чистимо і також пропускаємо через м'ясорубку, додаємо до фаршу.
    Яйця злегка збиваємо і також додаємо до фаршу.
    Фарш трішки солимо і перчимо.
    Просіюємо борошно.
    Додаємо борошно до фаршу, потім додаємо молоко і все добре перемішуємо до однорідної маси.
    Беремо сковорідку і ставимо на середній вогонь.
    Виливаємо на сковорідку частину суміші фаршу та випікаємо печінковий корж з двох сторін.
    Коржі робимо з усієї кількості фаршу.
    Коржі викладаємо на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир.
    Потім викладаємо один корж на сковорідку і змащуємо майонезом змішаним з часником та огірками.
    Все повторюємо і з іншими коржами.
    Перед подачею прикрашаємо свіжою зеленню.