Бабусині страви: "Печена картопля з ікрою"

Бабусині страви: "Печена картопля з ікрою"

Інгредієнти:

  • картопля: 4 шт
  • червона ікра: 100 г
  • вершкове масло: 50 г
  • нежирна сметана: 200 г

  • Спосіб приготування:

    Духовку розігріти до 200С. Змастити деко олією. Вимити і обсушити картоплю. Запікати 60 хвилин. Дати охолонути і розрізати картоплю навпіл.
    За допомогою ложки, намагаючись не пошкодити скоринку, вийняти серцевину.
    Розім'яти видалену картопляну масу виделкою і змішати з вершковим маслом. Потім додати ікру.
    Цибулю нарізати дрібними кільцями і додати в масу. Наповнити отриманою начинкою картопляні «човники».
    Викласти картоплю на тарілку і полити сметаною.

    Взимку, як ніколи, важливо приділяти увагу своєму харчуванню і стежити за введенням в раціон максимально корисних продуктів.
    Ікра - універсальний засіб для підвищення гемоглобіну в крові. В ікринках знаходиться багато цінних мікроелементів - фосфору, заліза, фолієвої кислоти, калію, йоду. Ці речовини важливі для профілактики захворювань щитовидної залози, необхідні для нормального метаболізму і зміцнення кісток. Крім мікроелементів, в ікрі містяться найважливіші вітаміни: вітамін А (покращує імунітет, зміцнює судини підвищує зір), вітамін D (приймає участь в формуванні і зміцненні кісток), які особливо корисний вагітним жінкам і годуючим матерям для профілактики рахіту у дітей, вітамін Е ( нормалізує обмін речовин в статевих залозах, омолоджує клітини).