Бабусині страви: "Печеня Guinness Stew"

Бабусині страви: "Печеня Guinness Stew"

Інгредієнти:

  • Яловичина 0.5 кг
  • Цибуля ріпчаста 1 шт
  • Морква 2 шт
  • Баклажан 1 шт
  • Борошно пшеничне 1 ст.л.
  • Олія рослинна 2 ст. л.
  • Сіль, перець
  • Пиво темне 0,5 літра

  • Спосіб приготування:

    Порізати яловичину на невеликі шматочки, приблизно 5 см., посолити і поперчити за смаком. Обсмажити у великій сковороді на рослинній олії до коричневого кольору.
    До м'яса додати цибулю, порізану півкільцями, і обсмажити протягом 5-ти хвилин. Залити половину необхідного пива. Дати пива проикпіти, потім залити половину Гіннеса.
    Коли м'ясо буде готове, додати моркву і баклажан, порізані кубиками.
    Гіннес стю в кінці треба загустити. Для цього потрібно взяти трохи рідини, дати їй трохи охолонути, і додати в неї борошно.
    Розмішати до однорідної консистенції віночком і поступово додати назад у стю, помішуючи, щоб не було грудочок.
    Окремо зробити картопляне пюре і викласти його в тарілку з стю.
    Прикрасити петрушкою.