Бабусині страви: "Печеня в горщиках"

Бабусині страви: "Печеня в горщиках"

Інгредієнти:

  • 400г яловичини
  • 800г картоплі
  • 4шт печериці
  • 100г капусти білоголової
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 1 помідор
  • 12 столових ложки майонезу
  • сир 200г
  • керамічні горщики (інгредієнти вказані на 4 горщика)

  • Приготування:

    1. Ріжемо невеликими шматочками і обсмажуємо на рослинному маслі яловичину, солимо і перчимо її до смаку, розкладаємо в однаковій кількості по чотирьох горщикам.
    2. Шаткуємо капусту і обсмажуємо її на рослинній олії.
    3.Розкладаємо по горщикам.
    4. Обсмажуємо нарізану на невеликі кубики картоплю.
    5. Викладаємо її третім шаром.
    6. Нарізаємо і обсмажуємо цибулю, моркву, часник і шампіньйони.
    7. Викладаємо на картоплю.
    8. У кожен горщик кладемо по два кружечка помідора.
    9. Змащуємо помідори майонезом і засипаємо сиром.
    10. У склянці з окропом розчиняємо половину столової ложки солі і розливаємо в рівній кількості по чотирьох горщикам, після чого ставимо печеню в розігріту духовку приблизно на годину.
    11. Готова страва порадує зухвалим запахом печені і вабитиме запеченою рум'яною сирною скоринкою.