Бабусині страви: "Пельмені в паніровці"

Бабусині страви: "Пельмені в паніровці"

Інгредієнти:

  • 2 ст. л. молока
  • 1 яйце
  • 3/4 склянки панірувальних сухарів
  • 1/2 ч. л. часникового порошку
  • 1/4 ч. л. сухого орегано
  • 1/4 ч. л. сухого базиліка
  • 1/4 ч. л. сухого чебрецю
  • сіль і перець за смаком
  • 500 г заморожених пельменів
  • 2 склянки рослинної олії для смаження
  • 1 ст. л. тертого сиру Пармезан

    Для соусу:

    500 г. помідорів
    100 г томатної пасти
    4 ложки нарізаної свіжої петрушки
    1 зубчик часнику
    1 ч. л. сухого орегано
    1 ч. л. солі
    1/4 ч. л. меленого чорного перцю
    6 ст. л. оливкової олії
    1/3 склянки дрібно нарізаної цибулі
    1/2 склянки білого вина

  • Спосіб приготування:

    Змішати молоко і яйця.
    Окремо змішати панірувальні сухарі і спеції.
    Дати пельменям постояти при кімнатній протягом 15 хвилин.
    Занурити пельмені в молоко, потім в сухарі.
    Нагріти масло в каструлі.
    Обсмажувати пельмені протягом 5 хвилин.
    Обтерти паперовими рушниками.
    Посипати сиром і подавати з соусом.

    Соус:
    Помідори очистити від шкірки.
    Помідори з томатною пастою помістити в кухонний комбайн для отримання однорідної маси.
    Обсмажити цибулю в оливковій олії.
    Додати до томатів.
    Додати спеції і біле вино.
    Варити на повільному вогні протягом 30 хвилин.