Бабусині страви: "Перепелині яйця по-шотландськи"

Бабусині страви: "Перепелині яйця по-шотландськи"

Інгредієнти:

  • куряче філе: 300-г
  • петрушка: 3-гіл
  • часник: 1-зубч
  • дижонска гірчиця: 1-ч.л
  • мелений чорний перець
  • борошно: 2-ст.л
  • яйце: 1-шт
  • панірувальні сухарі: 150-г
  • яйця перепелині: 12-шт
  • рослинна олія для фритюру

  • Спосіб приготування:

    Куряче філе нарізаємо на невеликі шматочки, кладемо в чашу блендера. Додаємо листя петрушки, часник, гірчицю, сіль і перець. Подрібнюємо.
    Яйця кладемо в невелику каструлю і заливаємо холодною водою. Ставимо на вогонь і варимо до готовності, близько 3-4 хвилин з моменту закипання.
    Очищаємо яйця від шкаралупи.

    Куряче яйце злегка збиваємо виделкою. Солимо і перчимо. В окремі тарілки насипаємо борошно і панірувальні сухарі.
    Курячий фарш ділимо на 12 частин. Беремо в руку 1 шматочок фаршу і розплющуємо в коржик. У центр кладемо перепелине яйце.
    Прикриваємо його вільними кінцями коржі, потім скачуємо в кульку. Повторюємо з рештою фаршем та яйцями.

    Кожну кульку паніруємо в борошні, макаємо в яйце і обвалюємо в сухарях. Надлишки панірування струшуємо.
    У глибокій сковороді або каструлі розігріваємо на середньому вогні олію. Кладемо кульки і смажимо до готовності з усіх боків, близько 7-8 хвилин.

    Перекладаємо на паперові рушники, щоб ввібрати зайвий жир.
    Подаємо теплими або повністю охолодженими.