Бабусині страви: "Перлинки з куркою та креветками"

Бабусині страви: "Перлинки з куркою та креветками"

Інгредієнти:

  • куряче філе 800 г
  • бекон 70 г
  • креветки 70 г
  • цибуля 1 шт.
  • імбир свіжий тертий 1 ч. л.
  • цукор 1 ст. л.
  • сіль 1 ч. л.
  • білий перець
  • кукурудзяне борошно 2 ст. л.
  • соєвий соус 30 мл
  • херес або десертне вино 2 ст. л.
    кунжутне масло 1 ч. л.
    яйце 1 шт.
    круглий рис 250 г


  • Спосіб приготування:

    Рис промити, залити водою і залишити на годину. Після чого, відкинути на друшляк і просушити.
    З курячого філе зробити фарш, провернувши в м'ясорубці разом з цибулею.
    Дрібно нарізати креветки.
    Подрібнити бекон.
    Змішати фарш, бекон з креветками, яйцем і імбиром, посолити, поперчити.
    Влити херес, соєвий соус, додати цукор і кунжутне масло.

    Всипати кукурудзяне борошно і гарненько вимішати фарш.

    З фаршу чайною ложкою формувати кульки, розміром з волоський горіх, з усіх сторін обваляти в рисі.
    Готувати в пароварці 20 хв., Застеливши чашу пергаментом або паперовим рушником.
    Подавати з соєвим соусом, на гарнір підійде овочевий салат.