Бабусині страви: "Перлова каша з молодим часником"

Бабусині страви: "Перлова каша з молодим часником"

Інгредієнти:

  • перлова крупа : 1 склянка
  • маргарин: 2 ст. ложки
  • цибуля червона: 1 шт.
  • курячий бульйон: 1 склянка
  • вода: 2,5 склянки
  • сіль: 0,5 ч. ложки
  • чорний мелений перець, зелень молодого часнику та насіння льону: за смаком

  • Спосіб приготування:

    1. Цибулю почистити і дрібно нарізати. Зелень часнику помити, обсушити і теж дрібно нарізати.

    2. У трилітровій каструлі на середньому вогні підсмажити перловку протягом 4 хвилин, постійно помішуючи. Пересипати в миску.

    3. У тій самій каструлі розігріти маргарин на середньому вогні. Додати нарізані цибулю та зелень часнику і підсмажувати кілька хвилин.

    4. Всипати перловку, влити бульйон, воду додати сіль, перець і насіння льону. Довести до кипіння. Знизити вогонь до мінімального, накрити і тушкувати півгодини до готовності. Подавати кашу гарячою як гарнір до м’ясних страв та страв з птиці.