Бабусині страви: "Пиріг а-ля паста болоньєз"

Бабусині страви: "Пиріг а-ля паста болоньєз"

Інгредієнти:

  • Паста рігатоні 500 гр.
  • Фарш з індички 350 гр.
  • Фарш із телятини 400 гр.
  • Пармезан відмінної якості 200 гр.
  • Томатні кубики в с / соку 600 гр.
  • Часник 2 зубчики
  • Цибуля-шалот 3 головки
  • Моцарелла 1 велику кулю в розсолі
  • Масло з ароматом білих грибів 2 ст / ложки
  • Перець довгий 3 шт
  • Суміш перців по-смаку.
    Суміш італійських трав.
    Сіль копчена.
    Оливкова олія.

  • Спосіб приготування:

    Цибулю і часник очистити, дрібно нарубати і відкласти в сторону.
    Пармезан натерти на найдрібнішій тертці.
    Відварити пасту відповідно до інструкції на упаковці, не доварюючи 1 хвилину.
    Тим часом в глибокій сковороді обсмажити цибулю і часник на оливковій олії.
    Додати два види фаршу і продовжувати обсмажувати, помішуючи на середньому вогні хвилин 7-8.
    Далі додаємо томати, копчену сіль і спеції.

    Перемішуємо і тушкуємо на невеликому вогні із закритою кришкою близько 10-15 хвилин, періодично помішуючи.
    Тим часом, з каструлі з готовою пастою зливаємо воду.
    Пасту перекладаємо назад в каструлю ... додаємо олію з білими грибами ... перемішуємо.
    Потім висипаємо пармезан, і руками обвалюємо рігатоні в крихтах сиру, намагаючись розподілити його максимально ровномерно по всіх макарончикам.

    Далі беремо роз'ємну форму діаметром 26 см. Обмащуємо дно і стінки оливковою олією і вкладаємо в неї рігатоні вертикально, як парканчиком. Для зручності, притримуйте руками ті, які вже поставили ... це зовсім не складно.
    Коли форма полность заповнена трубочками, фарш повинен бути практично готовий.
    Видаляємо з нього довгий перець, перемішуємо і викладаємо поверх пасти, намагаючись що б фарш потрапляв і всередину неї.
    Ставимо нашу заготовку в розігріту духовку на середній вогонь. Запікаємо близько 15 хвилин.
    Моцареллу ріжемо дрібним кубиком.
    Дістаємо пиріг з печі і посипаємо моцарелою та сумішшю меленого перцю.
    Повертаємо назад в духовку на 5 хвилин.
    Сир розплавився - пиріг готовий!

    Увага! Пиріг остуджуємо при кімнатній температурі, акуратно знімаємо боковини роз'ємної форми, потім прибираємо на ніч у холодильник на дні форми, її не чіпаємо. Пиріг не намагаємося різати!
    На наступний день дістаємо готовий для подачі пиріг з холодильника. Акуратно ріжемо його на порції і подаємо, підігріваючи в духовці, або в мікрохвильовій печі, окропивши водою при розігріві.