Бабусині страви: "Пиріг на кисілі з вишневим мармеладом"

Бабусині страви: "Пиріг на кисілі з вишневим мармеладом"

Інгредієнти:

  • 5 яєць
  • 1 брикет киселю (250г вишневий) 2 ст ложок залишити осторонь для мармеладу
  • 5 ст.л. води
  • 1 ч.л. соди
  • 5 ст л. борошна
  • 4 ст л. цукру
  • 500 г вишні без кісточок +3 ст ложки вишневої наливки або іншого алкоголю (за смаком)
  • 2 ст.л цукру

  • Спосіб приготування:

    Жовтки відокремити від білків.
    Білки збити цукром до стійких піків, залишити в стороні.
    Жовтки збити з порошком киселю.
    Додати соду і воду збити.
    Додати просіяне борошно, перемішати поступово додаючи безе. Мішати обережно.
    Круглу форму д.24 застелити пергаментом перелити тісто, акуратно розрівняти. Випікати при 180гр. близько 15-20 хвилин до зарумянення.
    Потім витягти з духовки і поставити на грати верхом вниз, це робиться для того щоб верх не опав, остудіти.
    Перевернути і намазати мармеладом.
    Мармелад: 2 ст л. цукру змішати з відкладеним кисілем.
    Вишню промочити в наливкці, додати кисіль і проварити на повільному вогні до загустіння.