Бабусині страви: Пиріг "Полунично-кокосовий дует"

Бабусині страви: Пиріг "Полунично-кокосовий дует"

Інгредієнти:

  • 3 курячих яйця
  • 1 стакан цукру
  • 1,5 склянки борошна
  • 200г сметани середньої жирності
  • 100г вершкового масла
  • 1 ч. ложка розпушувача
  • пакетик ванільного цукру
  • 100г кокосової стружки
  • стакан 240 мл
  • Для полуничної глазурі:
  • 300г полуниці
    0,5 склянки цукру
    1 ст. ложка з гіркою манної крупи
    прямокутна форма 25 * 15 см

  • Спосіб приготування:

    1. Яйця збити міксером до отримання піни, додати цукор і ще раз збити.
    2. В яєчну масу додати сметану і розм'якшене вершкове масло, збити міксером.
    3. Борошно просіяти, з'єднати з розпушувачем, ванільним цукром, додати в яєчну суміш, так само додати кокосову стружку, акуратно все перемішати.
    4. У форму, викласти тісто і акуратно його розрівняти.
    Духовку розігріти до 200С. Випікати пиріг приблизно 30-35 хвилин. Готовність перевірити сірником або дерев'яною паличкою.
    5. Поки печеться пиріг, робимо полуничну глазур. Полуницю подрібнити у блендері. Перекласти в каструльку, додати цукор і перемішати. На маленькому вогні довести масу до кипіння, додати манну крупу, помішуючи варити до загустіння 3-5 хвилин.
    6. Коли пиріг готовий, щоб верх був рівний, перевернути його верхом вниз. Викладаємо на нього полуничний масу, розрівнюємо і прибираємо знову в розігріту духовку на 5-7 хвилин.
    7. Пиріг остудити, нарізати квадратиками і подавати!