Бабусині страви: "Пиріг з куркою і овочами"

Бабусині страви: "Пиріг з куркою і овочами"

Інгредієнти:

  • М'ясо (куряче готове, запечене або відварне) — 300 г
  • Гриби (будь-які) — 250 г
  • Цибуля-порей — 1 / 2 шт
  • Горошок (заморожений або свіжий) — 150 г
  • Олія — 1 ст. л.
  • Масло вершкове — 30 г
  • Борошно — 2 ст. л.
  • Бульйон (курячий) — 500 мл
  • Вершки — 100 мл
  • Чебрець — 1 ч. л.
  • Петрушка — 2 ст. л., Тісто листкове — 300 г

  • Приготування:

    Гриби очистити, нарізати невеликими шматочками і підрум'янити на рослинному маслі.
    Додати нарізану моркву і цибулю-порей, горошок, сіль і перець і пасерувати до напівготовності овочів. За потреби додати столову ложку води і сковороду накрити кришкою.
    Куряче м'ясо звільнити від шкірки і кісток і нарізати шматочками.
    Можна використовувати і залишки запеченої або вареної курки.
    У вершковому маслі швидко підсмажити борошно, постійно помішуючи і не допускаючи карамелізації.
    Поступово ввести бульйон і вершки, додати чебрець. Соус вийде досить густий, оксамитовий.
    У соус вмішати овочі, м'ясо і петрушку, за потреби посолити і поперчити і залишити до повного охолодження.
    У форму для запіканки вилити остигнувшу начинку і накрити листковим тестом так, щоб воно накривало бортики посудини.
    Тісто змастити яйцем і зробити невелику дірочку в середині — для виходу пари.
    Випікати 20-30 хвилин до рум'яного кольору тіста при 200 * С.