Бабусині страви: "Пиріг з шпинатом та бринзою"

Бабусині страви: "Пиріг з шпинатом та бринзою"

Інгредієнти:

  • картопля - 5 шт
  • шпинат - 500 г
  • бринза - 300 г
  • яйця - 6 шт
  • молоко - 1 ст.л.
  • тісто листкове без дріжджів - 500 г
  • олія соняшникова - 1 ст.л.
  • цибуля - 1 шт
  • часник - 1 зубчик
  • сіль
  • перець чорний

  • Спосіб приготування:

    1. Картоплю чистимо та відварюємо майже до повної готовності. Остуджуємо, ріжемо часточками.
    2. Цибуля і часник мілко рубимо, обсмажуємо на олії.

    3. Шпинат промиваємо та додаємо до цибулі та часнику. Трішки тушкуємо на маленькому вогні. Додаємо спеції за смаком.
    4. Бринзу ріжемо кубиками.

    5. Три яйця варимо вкруту, остуджуємо і ріжемо півкільцями.
    6. Шпинат остуджуємо. Подрібнюємо в блендері. Додаємо 2 яйця. Збиваємо у блендері ще раз.
    7. Тісто розкачуємо до 2 мм. Одну третю відділяємо. Більшу частину викладаємо у круглу форму, змащену олією (26 см діаметр) так, щоб краєчка звисали з боків форми і пиріг можна були загорнути тим тістом.

    8. Викладаємо на тісто картоплю, частину шпинату, яйця, решту шпинату, бринзу. Загортаємо краєчками наш пиріг.
    9. Решту тіста порізати на смужки і викласти зверху у вигляді решітки.

    10. Змащуємо пиріг яйцем, збитим з молоком. Запікаємо при 170 градусах 30 хвилин, потім зменшуємо до 150 градусів і запікаємо ще 10-20 хвилин або до готовності тіста. Готовий пиріг повинен ще 5 хвилин постояти у духовці.

    11. При бажанні урізноманітнити смак пирога допоможуть шматочки лосося або курячого філе - вони чудово поєднаються з іншими інгредієнтами.
    12. Подавати порізаним порційно у теплому вигляді. Можна додавати сметану - дуже смачно.