Бабусині страви: "Пиріг з ягодами в мультиварці"

Бабусині страви: "Пиріг з ягодами в мультиварці"

Щоб приготувати пиріг з ягодами в мультиварки, вам знадобиться:

для тіста:
- борошно - 2 мультистакана
- масло вершкове - близько 70 г
- цукор - 1 мультістакан
- яйце - 1 шт.
- розпушувач - 1 ч.л.

для начинки:
- сир - 250 г
- сметана - 2 ст.л.
- яйце - 1 шт.
- цукор - 0,5 мультистакана
- ванільний цукор - 1 пакетик
- ягоди - 1 ст.

Як приготувати пиріг з замороженими ягодами в мультиварці:
1. Приступаємо до приготування тіста. У мисці змішуємо просіяне борошно з розпушувачем.
2. Вершкове масло нарізаємо шматочками, додаємо в борошно і розтираємо до стану вологої крихти.
3. Додаємо в миску цукор, розбиваємо яйце. Замішуємо тісто.
4. Тісто загортаємо в харчову плівку і кладемо в холодильник на півгодини.
5. Тим часом займемося начинкою. Сир потрібно протерти через сито до однорідного стану, грудочок бути не повинно. Додаємо сметану, цукор, яйце і ванільний цукор (за бажанням).
6. Чашу мультиварки застилаем пергаментом (це для того, щоб тісто потім було простіше діставати) і змащуємо маслом. Викладаємо на дно охолоджене тісто, утворюючи бортики висотою 3-4 сантиметри. У мене на це пішло трохи більше половини тіста.
7. На тісто виливаємо сирну начинку. Зверху викладаємо ягоди. Ягоди можна для пирога брати будь-які: смородина червона, чорна, журавлина, чорниця, ожина. Можна і кілька видів ягід перемішати.
8. Виставляємо режим "Випічка" на 60 хвилин.
9. За характерним сигналом про готовність не поспішайте витягати пиріг, нехай він повністю охолоне. У гарячому вигляді пиріг має вологий вигляд. Але за час охолодження сирна маса вбере сік ягід, і пиріг затвердіє. Наберіться терпіння, інакше, якщо ви дістанете пиріг в не до кінця остившем, теплому вигляді, сік ягід потече, і пиріг відразу розвалиться.
10. Нарешті ми дочекалися повного охолодження пирога, акуратно витягаємо його з мультиварки. Видаляємо обережно пергамент. Пиріг відправляємо в холодильник до повного охолодження.

Порада: викладайте на дно чаші мультиварки охолоджене тісто якомога тонше. Звичайно, у результаті виймати пиріг з мультиварки буде складніше, але тоді пропорції будуть більш вірні. Для такого пирога відмінним варіантом ягід є смородина, вона в результаті теплової обробки перетворюється в желе і при перевертанні пирога тримається на пирозі.