Бабусині страви: "Пиріжки з яблуками та малиновим варенням"

Бабусині страви: "Пиріжки з яблуками та малиновим варенням"

Інгредієнти:

  • 200 мл води
  • 25 г дріжджів
  • 50 г цукру
  • 50 г вершкового масла
  • 1 яйце ( +1 яйце змастити поверхню )
  • 500 г борошна
  • 400 г яблук
  • малинове варення
  • цукор
  • сіль

  • Спосіб приготування:

    1. Ставимо опару. Для цього в 2 / 3 частини підігрітої води покласти трохи цукру, дріжджі, сіль і частину борошна, все перемішати ( консистенція повинна вийти як в густої сметани) . Поставити в тепле місце для бродіння.
    2. Коли опара підніметься й на всій поверхні з'являться бульбашки, що лускають - вона готова.
    3. Вершкове масло розтопити на водяній бані.
    4. У воді, що залишилася, розчинити сіль, цукор, додати яйце і розтоплене вершкове масло, ввести опару, всипати борошно і замісити тісто. Поставити в тепле місце на 2 години (не забуваємо обминати).
    5. отове тісто розділити на кульки, дати постояти 5-7 хвилин.
    6. З кульок тіста зробити коржі, на середину викласти яблука, посипати цукром, а зверху - малинове варення. Краєчка коржика з'єднати і щільно притиснути, надати пиріжку форму.
    7. Укласти пиріжки на деко швом вниз, залишити постояти 10 хвилин. Потім змастити поверхню яйцем і випікати при температурі 240 градусів 10 хвилин.