Бабусині страви: "Пиріжки з яйцем, цибулькою і рисом"

Бабусині страви: "Пиріжки з яйцем, цибулькою і рисом"

Інгредієнти:

  • молоко 400 г
  • масло вершкове 150 г
  • цукор 2 ст. л.
  • сіль 0,5 ч. л.
  • дріжджі сухі 2 ч. л.
  • борошно 700-750 г
  • Начинка:
  • рис відварний 400 г
  • цибуля зелена пучок
  • петрушка свіжа невеликий пучок
  • 5 відварених яєць
    щіпка солі
    50 гр масла вершкового

  • Спосіб приготування:

    Відлити в чашку, приблизно, 50 мл молока, додати 1 ч. л. цукру і дріжджі, розмішати, почекати, поки дріжджі підійдуть.
    Решту молока нагріти, розчинити в ньому масло, цукор і сіль, додати 1/3 борошна, розмішати до гладкості.

    Влити в тісто дріжджі, підсипаючи решту борошна замісити м'яке тісто, що добре відстає від стінок посуду. Накрити поставити в тепле місце для бродіння.
    Коли тісто добре підніметься, обмяти його і дати піднятися повторно.
    Для начинки відварити рис. Остудити.
    Яйця відварити, почистити, порізати.
    Лук і петрушку порізати дрібно.
    Посолити. Масло розтопити, полити, все перемішати гарненько.
    Від готового тіста відщипуємо невеликі шматочки і формуємо кульки.
    Кожну кульку розплющити, покласти 1 ст. л. начинки, краї защипати, формуючи пиріжок.
    Якщо будемо смажити - пиріжки притискаємо долонею, щоб вони стали плоскими (шов посередині). Якщо будемо запікати в духовці, просто защпуємо зверху.

    Обсмажувати пиріжки на змащеній маслом сковороді під кришкою на середньому вогні до легкого рум'янцю. Або випікати в духовці до рум'янцю.