Бабусині страви: "Плов з куркою"

Бабусині страви: "Плов з куркою"

Інгредієнти:

  • Курка - 1 шт
  • Рис - 1 кг
  • Морква - 1 велика
  • Цибуля - 2 великих
  • Приправа для плову ( у продажу є скрізь)
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Часник - 3 зубчики
  • Зелень - за смаком

  • Спосіб приготування:

    Тчательно промиваємо і ріжемо курку великими шматочками, цибулю ріжемо дрібно, моркву натираємо на крупній тертці.

    У казані (3-5 літрів) розігріваємо олію, в розпечене масло поміщаємо нашу курку і обсмажуємо на сильному вогні періодично помішуючи до утворення золотистої скоринки.

    Окремо на сковороді в рослинному маслі смажимо цибулю з морквою до підлозі готовності.

    До обсмаженої курки додаємо 2 літра кип'яченої води, коли вода скипить додаємо обсмажену цибулю з морквою, прикриваємо кришкою, налаштовуємо вогонь на маленьке кипіння. Варимо 20 хвилин після цього додаємо мелений перець, солимо за смаком і варимо ще 5 хвилин.

    Рис промити, потім додати приправу для плову і перемішати.

    Промитий рис з переправою додати в казан з куркою, щільно накрити кришкою варити не заважаючи на маленькому вогні до готовності рису.

    Коли рис приготується, виймаємо всю курку, додаємо в рис дрібно нарізаний часник і зелень, все перемішуємо.

    У великі тарілки викладаємо рис зверху курку.